Jak usunąć i przywrócić użytkownika w organizacji

Ten przewodnik wyjaśnia, jak przywrócić zarchiwizowanych użytkowników do statusu Active w kilku prostych krokach.

 

Instrukcja – usuwanie

Krok 1: Zaloguj się do Admin Portal

Otwórz Uniqkey Admin Portal.

 

Krok 2: Wybierz i usuń użytkownika

Przejdź do zakładki Employees.

Zaznacz użytkownika, którego chcesz usunąć.

Kliknij ikonę Delete.

Uwaga: Jeśli użytkownik ma status „Active”, przed jego usunięciem musisz go najpierw zarchiwizować („Archive”).

Gdy status użytkownika zmieni się z „Active” na „Archived”, można go usunąć.

Użytkownik został usunięty.

 

Instrukcja – przywracanie

Krok 1: Zaloguj się do Admin Portal

Otwórz Uniqkey Admin Portal.


Krok 2: Znajdź zarchiwizowanego użytkownika

Przejdź do zakładki Employees.

Znajdź i wybierz użytkownika, którego chcesz przywrócić.

 

Uwaga: Możesz łatwo wyświetlić zarchiwizowanych użytkowników, korzystając z przycisku „Filter” zaznaczonego na niebiesko na poniższym obrazie – wybierz „Archived” w menu „Status”.

 

Krok 3: Przywróć zarchiwizowanego użytkownika

Zaznacz pole wyboru obok użytkownika.

Kliknij ikonę Restore w menu powyżej.

Po potwierdzeniu działania status użytkownika zmieni się z powrotem na Active.