Jak działa czyszczenie i przechowywanie danych

W tym przewodniku znajdziesz bardziej szczegółowe informacje o tym, jak działa funkcja „Data Cleanup and Retention” w organizacji.

Oto krótkie omówienie funkcji „Data Cleanup and Retention”:

  • Czyszczenie i przechowywanie danych: Dostosuj okres przechowywania usuniętych danych, włącz automatyczne czyszczenie i przywracaj dane w okresie przechowywania.
  • Automatyczne czyszczenie: Określ, przez ile dni mają być przechowywane niezarządzane loginy/sejfy, zarchiwizowani pracownicy i dzienniki audytu, zanim zostaną automatycznie usunięte.
  • Okres przechowywania: Określa, jak długo usunięte dane, takie jak zarchiwizowani pracownicy i loginy, pozostają w systemie przed ich trwałym usunięciem. W tym okresie nadal możesz przywrócić dane, jeśli będzie to konieczne.
  • Przywracanie usuniętych danych: Wybierz okres, z którego chcesz przywrócić niezarządzane/usunięte dane – nie można przywrócić danych, które pozostawały niezarządzane dłużej niż ustawiony okres przechowywania.

     

Otwórz menu „Data Cleanup and Retention”

Kliknij rozszerzenie przeglądarki, włącz „Fullscreen Mode” i przejdź do Admin Portal.

Otwórz „Settings” w menu po lewej stronie i wybierz „Data Cleanup and Retention”.