Uniqkey PL Dla administratorów Często zadawane pytania Szukaj Zarządzanie bezpiecznymi danymi w organizacji Ten przewodnik wyjaśnia, jak usuwać dane logowania z kont pracowników, aby zapewnić bezpieczne zarządzanie danymi, oraz jak udostępniać niezarządzane dane logowania użytkownikom lub grupom w celu usprawnienia współpracy. Zaloguj się do Portalu AdministratoraUzyskaj dostęp do Portalu Administratora, skanując kod QR za pomocą aplikacji mobilnej Uniqkey.Przejdź do zakładki All Secured Data. Przegląd funkcji:Filtrowanie danych logowaniaW razie potrzeby filtruj dane logowania według różnych kryteriów. Przenoszenie danych logowania pracowników z powrotem do ich prywatnego pęku kluczyTa funkcja umożliwia przeniesienie danych logowania pracownika z firmowego pęku kluczy z powrotem do jego prywatnego pęku kluczy. Po przeniesieniu danych logowania pracownik staje się ich właścicielem, a Ty nie masz już do nich wglądu.Wybierz dane logowania, które chcesz przenieść z powrotem do prywatnego pęku kluczy pracownika.Kliknij ikonę 'Assign audience' w górnym menu.Wybierz 'Move to Private' i kliknij 'Move'.Otwórz aplikację mobilną Uniqkey, aby potwierdzić operację.Przenieś do pracownikaTa funkcja umożliwia przeniesienie firmowych danych logowania jednego pracownika do firmowego pęku kluczy innego pracownika. W takim przypadku pierwszy użytkownik utraci dostęp do tych danych logowania.Wybierz dane logowania, które chcesz przenieść do pracownika.Kliknij ikonę 'Assign audience' w górnym menu.Wybierz 'Move to Employee', wprowadź adres e-mail pracownika/użytkownika w polu i kliknij 'Move'.Otwórz aplikację mobilną Uniqkey, aby potwierdzić operację. Przenieś do grupyTa funkcja umożliwia przeniesienie firmowych danych logowania pracownika do pęku kluczy grupy. Po przeniesieniu pracownik utraci dostęp do tych danych logowania.Wybierz dane logowania, które chcesz przenieść do grupy.Kliknij ikonę 'Assign audience' w górnym menu.Wybierz 'Move to Group', wprowadź nazwę grupy w polu i kliknij 'Move'.Otwórz aplikację mobilną Uniqkey, aby potwierdzić operację.Usuń sejf organizacji z konta pracownikaTa funkcja umożliwia usunięcie firmowych danych logowania pracownika z jego pęku kluczy. Dane logowania pozostaną w zakładce All Secured Data ze statusem Unmanaged. W następnym kroku opisano zarządzanie niezarządzanymi danymi logowania. Wybierz dane logowania, które chcesz usunąć od użytkownika lub z grupy.Kliknij ikonę Remove w górnym menu. Potwierdź usunięcie.Dostęp użytkownika do danych logowania został usunięty.Usuń sejf organizacji z Portalu Administratora Jeśli chcesz trwale usunąć sejf ze swojej organizacji, możesz go usunąć. Uwaga: możesz usuwać tylko sejfy ze statusem Unmanaged.Przejdź do Organisation -> 'All Secured Data'.Ustaw filtr na 'Unmanaged'.Wybierz niezarządzane dane logowania, które chcesz usunąć.Kliknij ikonę kosza w górnym menu. Potwierdź proces usuwania.