Uniqkey NL Aan de slag met Uniqkey Definieer de gebruikerservaring Zoeken Groepen en hoe je ze gebruikt Groepen kunnen worden gebruikt om te bepalen hoe gebruikers toegang krijgen tot gedeelde gegevens en om gebruikers vanuit je Azure AD te synchroniseren via een SCIM-integratie.Groepen kunnen worden beheerd in het Uniqkey Admin Portal -> Organisation -> Groups hier. Soorten groepen Een groep die vanuit je Azure AD met Uniqkey wordt gesynchroniseerd. Alle leden van de groep in Azure worden automatisch samen met de groep zelf aan Uniqkey toegevoegd. Wijzigingen in het groepslidmaatschap in Azure worden gesynchroniseerd met Uniqkey. Niet-SCIM-medewerkers kunnen handmatig worden toegevoegd. Een groep die handmatig is aangemaakt in het Uniqkey Admin Portal. Zowel SCIM-gebruikers als niet-SCIM- gebruikers kunnen aan deze groep worden toegevoegd, maar het is niet mogelijk om SCIM-gebruikers automatisch aan niet-SCIM-groepen toe te voegen. Overzicht van instellingenGroepsinstellingen kunnen hier worden beheerd: Organisation -> Groups -> [groepsnaam] -> Settings. Naam instelling Beschrijving Beheer van beveiligde gegevens toestaan Sta toe dat gegevens in de groep worden opgeslagen.Als de instelling actief en grijs weergegeven is, betekent dit dat er al gegevens in de groep zijn opgeslagen.Verwijder eerst alle bestaande gegevens uit de groep via het tabblad Logins/Payment cards/Secure notes -> klik om de gegevens te selecteren -> Remove. Trusted Browser toestaan Sta toe dat gegevens in deze groep in de browser van de gebruiker worden gecachet wanneer Trusted Browser wordt geactiveerd. Exporteren van inloggegevens toestaan Sta groepsleden toe inloggegevens te exporteren. Aangepaste naam toestaan (alleen SCIM) Wijzig de weergavenaam van de groep. Mobiele authenticatie vereisen Toon de groep en gegevens aan gebruikers zonder telefoon en SSO-gebruikers. Als dit is uitgeschakeld, hebben alleen medewerkers die de mobiele Uniqkey-app gebruiken toegang tot de gegevens. Het gebruik van de mobiele Uniqkey-app is altijd de veiligste optie. Bekijken en kopiëren toestaan Sta leden toe gegevens te bekijken en te kopiëren. Toevoegen en bewerken toestaan Sta leden toe nieuwe gegevens aan te maken en bestaande gegevens te bewerken. Verwijderen toestaan Sta leden toe gegevens uit de groep te verwijderen. Verwijderde gegevens worden in het Uniqkey Admin Portal als "unmanaged" opgeslagen totdat een beheerder ze verwijdert. SCIM-groepenVoorbeelden van hoe je SCIM-groepen kunt gebruiken. Als je een groep wilt aanmaken met als enige doel gebruikers vanuit Azure naar Uniqkey te synchroniseren, kun je deze verbergen op de Uniqkey-platforms.Vereiste instellingen:Beheer van beveiligde gegevens toestaan = Uitgeschakeld. Als je al groepen medewerkers in Azure hebt die je ook in Uniqkey wilt gebruiken (bijvoorbeeld verschillende afdelingen), kun je deze synchroniseren en leden toestaan gedeelde gegevens te beheren.Vereiste instellingen:Beheer van beveiligde gegevens toestaan = Ingeschakeld.Bekijken en kopiëren toestaan = Ingeschakeld.Toevoegen en bewerken toestaan = Ingeschakeld.Optionele instellingen:Trusted Browser toestaan = Ingeschakeld.Verwijderen toestaan = Ingeschakeld. Uniqkey-groepenVoorbeelden van hoe je Uniqkey-groepen kunt gebruiken. Maak groepen aan, voeg relevante leden toe en sta hen toe gedeelde gegevens te beheren.Vereiste instellingen:Beheer van beveiligde gegevens toestaan = Ingeschakeld.Bekijken en kopiëren toestaan = Ingeschakeld.Toevoegen en bewerken toestaan = Ingeschakeld.Optionele instellingen:Trusted Browser toestaan = Ingeschakeld.Verwijderen toestaan = Ingeschakeld. Maak groepen aan met bestaande gegevens en geef groepsleden toegang zonder toestemming om deze te bewerken.Beheerders kunnen vooraf gegevens importeren/aanmaken in groepen waarvan ze lid zijn. Het is mogelijk om inloggegevens (gebruikersnaam, wachtwoord, 2FA) te importeren via de Uniqkey- browserextensie. Betaalkaarten en beveiligde notities kunnen worden aangemaakt via de mobiele Uniqkey- app, browserextensie en het Admin Portal.De handleiding voor importeren vind je hier.De handleiding voor het aanmaken van gegevens vind je hier.Vereiste instellingen:Beheer van beveiligde gegevens toestaan = Ingeschakeld.Bekijken en kopiëren toestaan = Ingeschakeld.Toevoegen en bewerken toestaan = Uitgeschakeld.Verwijderen toestaan = Uitgeschakeld.Optionele instellingen:Trusted Browser toestaan = Ingeschakeld.