Beveiligde gegevens beheren in je organisatie

In deze handleiding wordt uitgelegd hoe je inloggegevens uit accounts van medewerkers verwijdert om beveiligd gegevensbeheer te waarborgen en hoe je onbeheerde inloggegevens deelt met gebruikers of groepen om de samenwerking te stroomlijnen.

 

Log in op het Admin Portal

Open het Admin Portal door de QR-code te scannen met je Uniqkey mobiele app.

Ga naar het tabblad All Secured Data.



 

Overzicht van functionaliteiten:

Inloggegevens filteren

Filter inloggegevens naar behoefte op verschillende criteria.

 

 

Inloggegevens van medewerkers terugzetten naar hun privé-sleutelhanger

Met deze functie kun je de inloggegevens van een medewerker vanuit de werksleutelhanger terugzetten naar de privé-sleutelhanger. Zodra de inloggegevens zijn verplaatst, wordt de medewerker de eigenaar en heb je er geen overzicht meer van.

Selecteer de inloggegevens die je wilt terugzetten naar de privé-sleutelhanger van de medewerker.

Klik op het pictogram 'Assign audience' in het bovenste menu.

Selecteer 'Move to Private' en klik op 'Move'.

Open je Uniqkey mobiele app om de actie te bevestigen.


Verplaatsen naar medewerker

Met deze functie kun je de werkinloggegevens van één medewerker verplaatsen naar de werksleutelhanger van een andere medewerker. In dit geval verliest de eerste gebruiker de toegang tot de inloggegevens.

Selecteer de inloggegevens die je naar de medewerker wilt verplaatsen.

Klik op het pictogram 'Assign audience' in het bovenste menu.

Selecteer 'Move to Employee', voer het e-mailadres van de medewerker/gebruiker in het veld in en klik op 'Move'.

Open je Uniqkey mobiele app om de actie te bevestigen.

 

Verplaatsen naar groep

Met deze functie kun je de werkinloggegevens van een medewerker naar de sleutelhanger van een groep verplaatsen. De medewerker verliest de toegang tot de inloggegevens zodra deze zijn verplaatst.

Selecteer de inloggegevens die je naar een groep wilt verplaatsen.

Klik op het pictogram 'Assign audience' in het bovenste menu.

Selecteer 'Move to Group', voer de groepsnaam in het veld in en klik op 'Move'.

Open je Uniqkey mobiele app om de actie te bevestigen.


Een organisatiekluis uit het account van een medewerker verwijderen

Met deze functie kun je de werkinloggegevens van een medewerker uit diens sleutelhanger verwijderen. De inloggegevens blijven op het tabblad All Secured Data staan met de status Unmanaged. Zie de volgende stap voor het beheren van onbeheerde inloggegevens.

 

Selecteer de inloggegevens die je bij een gebruiker of groep wilt verwijderen.

Klik op het pictogram Remove in het bovenste menu. 

Bevestig de verwijdering.

De toegang van de gebruiker tot de inloggegevens is verwijderd.


Een organisatiekluis verwijderen via het Admin Portal
 

Als je een kluis permanent uit je organisatie wilt verwijderen, kun je deze verwijderen. Let op: je kunt alleen kluizen verwijderen met de status Unmanaged.

Ga naar Organisation -> 'All Secured Data'.

Filter op 'Unmanaged'.

Selecteer de onbeheerde inloggegevens die je wilt verwijderen.

Klik op het pictogram van de prullenbak in het bovenste menu. 

Bevestig het verwijderingsproces.